Sokken breien patroon

Mijn eerste patroon om sokken te breien staat online

Wie mij volgt op Instagram en Facebook heeft het natuurlijk allang voorbij zien komen, maar nu is het dan echt zover. Een nieuwe uitdaging volbracht! Mijn eerste patroon om sokken te breien is af, zowel in het Nederlands als in het Engels. Ik heb het patroon heel toepasselijk de naam ‘First’ gegeven. Het breipatroon is te koop in mijn Etsy en Ravelry shop.

Sokken breien patroon

Wat voor sokken ga je breien met dit patroon?

Het patroon is getest en de reacties waren enthousiast. De sokken zijn vanaf de teen gebreid, met een ‘Fleegle Heel’, een beetje ajour (lace) erin, twee kleine kabeltjes en verdraaide steken. Kortom, van alles en nog wat. Toch denk ik dat het patroon goed te breien is, als je bekend bent met recht en averecht, meerderen en minderen. Ik heb van diverse steken YouTube linkjes toegevoegd, zodat je daar nog wat extra ondersteuning kunt vinden. Ook ontvang je bij het patroon twee teltekeningen, voor diegenen die liever op die manier breien. Ik heb de sokken regel voor regel beschreven, zodat je kunt afvinken wat je al hebt gebreid, handig toch? 🙂 De sokken zijn gebreid in maat 40, maar eenvoudig aan te passen naar een grotere of kleinere maat.

Garenkits

Ook heb ik drie garenkits samengesteld met mijn handgeverfde garens waarmee je de sokken kunt breien. Elke kit bevat natuurlijk het patroon (dit ontvang je via de mail), een streng sokkenwol en een bijpassende ministreng om de tenen, de hak en het boord mee te breien. De samenstelling van de wol verschilt per pakket, de details kun je vinden in mijn Etsy shop.

Garenkits sokken breien patroon

Cursus sokken breien

Aan de hand van dit sokken breipatroon geef ik ook een cursus, bestaande uit vier lessen van twee uur. Meer informatie daarover vind je hier.

Mocht je vragen hebben over het breien van sokken, het patroon, de garenkits of iets anders: aarzel dan niet om me een berichtje te sturen via info@ateliersopra.nl.

Written by

LEAVE A COMMENT