Over mij

Hoi! Ik ben José Visser. In de vorige eeuw ben ik geboren in de stad Utrecht in Nederland. Mijn man en ik wonen tegenwoordig in Haaren (Noord-Brabant, tussen Tilburg en Den Bosch) met onze teckel en twee katten. Onze twee kinderen zijn het huis uit.

Ik heb van mijn vader leren breien toen ik 5 jaar oud was. Mijn basisschoollerares deed de rest. Ze leerde me breien, haken en naaien.

Na diverse opleidingen Textiele Vormgeving, heb ik een opleiding tot docent coupeuse gevolgd. Hierna heb ik mijn eigen bedrijf opgezet als ontwerpster en coupeuse in de mode-industrie. Ik ben gestart met het ontwerpen van damesmode, daarna kinderkleding en later heb ik als ontwerpster in de bruidsmode gewerkt.

Ik hou ervan om te haken, breien, vilten, in de tuin en het huis te werken en nog veel meer dan dat.

Een aantal jaar geleden raakte ik opnieuw verknocht aan haken. Na een korte ‘inwerkperiode’ ben ik begonnen met het maken van mijn eigen designs en het schrijven van patronen ervan. Deze patronen verkoop ik zowel in mijn webshop op Etsy, als in mijn Ravelry shop.

Ik ben dol op het leren van nieuwe technieken en maak graag nieuwe ontwerpen, waarvoor de inspiratie meestal oppopt als ik onder de douche sta. Ik heb bijvoorbeeld een aantal ontwerpen gemaakt in de tapestry haaktechniek en hier ook een aantal Engelse tutorials over geschreven. Als tegenhanger van de tapestry techniek, die vaak een geometrische en strakke stijl heeft, hou ik ook van het haken in vrije vorm, het zogenaamde freeform crochet. Als ik op deze manier haak, heb ik geen plan, maar alleen mijn bolletjes garen in verschillende kleuren en diktes. Een uitdaging!

Een andere uitdaging is het brioche breien. Ook zo’n techniek die ik zie, mooi vind en onder de knie wil krijgen! Dus workshops en cursussen volgen en oefenen! Dit heeft er toe geleid, dat ik nu zelf workshops geef en op mijn blog een aantal tutorials heb geplaatst.

In mijn atelier aan huis en tijdens beurzen geef ik workshops en cursussen breien en haken. Ik geniet ervan als het me lukt om anderen de technieken te leren die ik zo leuk en mooi vind.

Ik hoop dat ik je met de blogberichten, tutorials en foto’s op mijn website kan inspireren. Als er vragen zijn, mag je altijd contact opnemen via info@ateliersopra.nl.

José Visser
Atelier Sopra