Zomer, wat ga jij doen?

Schelpen in het Zand

Na een aantal maanden van ‘lockdown’ beginnen we ons langzaam een beetje vrijer te bewegen, de één met wat meer lef dan de ander. Ikzelf houd me nog vrij rustig en bekijk het allemaal nog een beetje met argusogen.
Maar begin juli heb ik, als bedrijf, meegedaan aan het Knit&Knot Verwennement. Geweldig georganiseerd: op afstand en met safetypack :).
Begin augustus geef ik weer een workshop brioche breien, maar wel met minder deelnemers dan eerst, op afstand en met de nodige voorzorgsmaatregelen. 
De afgelopen maanden gaven veel ‘breitijd’. Ik heb het een en ander afgemaakt en ben ook weer aan nieuwe projecten begonnen.
Zoals je op de foto hierboven kunt zien, is de Schelpen in het Zand shawl klaar. Een prachtig ontwerp van Naantje Knit! Het patroon is nog altijd beschikbaar en de You Tube begeleidings filmpjes ook. Een aanrader!

Ik heb de Zweig gebreid van Caitlin Hunter met mijn Merino Twisted Sock in de ‘Hosta’ set: drie strengen van 360m/100gr. Ik heb het patroon een beetje veranderd naar eigen smaak :). Daarnaast heb ik voor mijn zoon een paar sokken toe-up gebreid. Ik ben gestart met Judy’s Magic Cast On, met een fleegle heel en ik heb afgekant met behulp van Jeny’s Surprisingly Stretchy Bind Off .
De voet van de sokken was helaas te groot. Ik heb ze verkleind door het voetgedeelte, vlak onder de teen door te knippen en beide kanten met behulp van de ‘Kitchener Stitch‘  aan elkaar te mazen.

Yarn Advent Calendar 2020

Het is zo leuk dat mijn Yarn Advent Calendars 2020 goed zijn ontvangen! Iedereen is zo enthousiast, terwijl nog bijna niemand iets heeft gezien.
Spannend! Op Instagram en Facebook heb ik al laten weten dat Nana Seijlhouwer van Naantje Knit één van de patronen in het pakket gaat ontwerpen. Dat wordt een shawl. Zij verbindt daar ook een Kal aan, die op 29 december start. De Yarn Advent Calendar is nog te bestellen tot 1 september 2020, daarna sluit de inschrijving en ga ik aan de slag met het verven. Alle informatie over de Yarn Advent Calendars kun je hier vinden.

Hollandse Bollenvelden shawl

Op dinsdag 1 september gaat dezelfde Nana Seijlhouwer een andere kal starten, namelijk die van de ‘Hollandse Bollenvelden Shawl‘. Als je hieraan meedoet en het patroon aanschaft, vind je daarin een kortingscode voor een korting van 10% op mijn garens.
Als je wilt, kun je voor deze shawl bij mij in de webshop dus garens uitzoeken. Je hebt drie strengen van 400m/100gr nodig voor de shawl en de helft voor de cowl (= verkleinde versie).
Geen pakketten dit keer dus, maar de mogelijkheid om je eigen kleurencombinatie te maken. Heb je vragen of wil je advies, schroom niet en stuur een mail 🙂
Als je het patroon al eerder hebt aangeschaft, maar je wilt nog garens bestellen om mee doen met de kal, laat het mij dan even weten.

Exploration Station Kal door Siets aan de Maak

En nog een kal: op 1 augustus start Sietske van Sietsaandemaak een kal met een shawl van Stephen West: de Exploration Station shawl. 
Ook hiervoor kun je garen bestellen in mijn webshop. Als je je aanmeldt in de Facebookgroep Siets  aan de maak knit along ontvang je via Sietske de kortingscode om met 10% korting garen in mijn webshop te kopen.

Exploration Station Shawl

Zo een heleboel informatie. Er is deze zomer en ook daarna genoeg te doen zoals je ziet. We hoeven ons niet te vervelen!
Ik ga door met verven, van bestellingen én nieuwe kleuren (wordt vervolgd!). Af en toe geef ik een workshop en last but not least: eind augustus neem ik 2 weekjes vakantie.

Stay safe, mocht je op vakantie gaan, geniet ervan en veel brei- en/of haakplezier!

Written by

LEAVE A COMMENT