Even bijpraten

Het zijn gekke tijden voor ons allemaal. Veel van ons werken thuis, we blijven veel binnen en de toekomst kan spannend en onzeker zijn. De wereld is compleet veranderd. Ik vul mijn tijd natuurlijk altijd al graag met breien en haken, maar juist nu merk ik dat het mij extra ontspanning brengt en rust geeft.
Zoals je op de foto hierboven kunt zien, heb ik mijn vest, fair isle gebreid, afgemaakt. Het model was voor mij niet helemaal passend, maar ik heb het aangedurfd om het te veranderen. Het vest is rondgebreid en moest door middel van een ‘steek’ een open voorkant krijgen. Dat lukte! Ik heb de randen goed gezekerd op de naai- en lockmachine en daarna vastgezet op de binnenkant. Ik ga er later nog een mooi bandje tegen aan zetten om de lockranden weg te werken.

Doordat het doorknippen bij het voorpand goed gelukt was, durfde ik ook in het achterpand twee enorme coupenaden te maken. Zo heb ik wel 20 cm aan extra ruimte weg kunnen nemen.
Ik heb mijn vest gebreid met mijn Supersoft Merino DK, met o.a., ‘Warm Grey’, ‘Black Orchid’ en ‘Burgundy Velvet’.  

Yarn Advent Calendar 2020

Zoals ik op Instagram en op Facebook al heb laten weten, ga ook ik dit jaar een adventskalender uitbrengen! Een groot pakket bestaande uit 24 kleine cadeautjes, waaronder mooie strengetjes wol, breipatro(o)n(en) en andere leuke goodies. In december kun je dan 24 dagen lang iedere dag een cadeautje uitpakken. Nu al zin in! Volgende week start de inschrijving. De pakketten zullen in twee verschillende kleurstellingen komen, zodat je de kleurstelling kunt kiezen die jij het mooist vindt. 
Afgelopen week heb ik het eerste ‘Moodboard’ onthuld: ‘Flowers’. Deze week komt nummer 2. Ik houd jullie op de hoogte!

Schelpen in het zand shawl

Begin februari is Nana Seijlhouwer van Naantje Knit de Schelpen in het zand Kal begonnen, Heel erg leuk om aan mee te doen! Het is fijn om samen met een groep, virtueel weliswaar, lekker te breien. Elke dinsdag houdt Nana ‘VIB’ op YouTube, om alle eventuele moeilijke steken uit te leggen. Een aanrader!
Ik brei deze shawl met mijn eigen handgeverfde garen, de ‘Rust’ en ‘Autumn Yellow’ uit de Merino Nupp serie, een streng mohair en 2 strengen merinowol/linnen menging.

Corona Knuffeldeken Kal

Ook de Corona Knuffeldeken Kal is een idee van Nana Seijlhouwer. Door middel van een mysteriekal, breien we elke week twee lapjes met verschillende steken, om deze later eventueel onderling uit te wisselen. Twee keer per week ontvangen we een patroon; op maandag en op donderdag. Ook is er dan weer ‘VIB’ op YouTube. Zo houd ik mijzelf wel bezig!

Stay safe, blijf gezond en veel brei- en/of haakplezier!

Written by

LEAVE A COMMENT