Best Nine 2019

Ook ik heb natuurlijk gekeken naar mijn ‘Best Nine 2019’ en zoals ieder jaar komen er dan toch weer andere foto’s naar voren dan ik zelf had gedacht. Ook al ben ik zelf meer gaan breien, blijven het aantal ‘likes’ op de haakfoto’s onveranderd groot.
Ik vind het leuk om te zien, dat er geen onderscheid is in de ‘Work In Progress’ foto’s en de ‘Finished Object’ foto’s.

Deze 4 foto’s geven mijn zoektocht weer naar ‘Fair Isle’ breien. Ook zo’n techniek die ik heel erg leuk vind. Vooral het zoeken naar de juiste motieven, het aantal steken en toeren. De combinaties van de kleuren zijn eindeloos te variëren. Ik ben mijn zoektocht begonnen met het breien van de #rainbowmitts van Dropsdesign, natuurlijk met de nodige aanpassingen. Daarna ben ik, volledig geïnspireerd door Susan Crawford, de ‘Twageos tam’ gaan breien en uiteindelijk heb ik mijn eigen Dutch Tam gebreid, waarvan ik het patroon binnenkort ga uitbrengen.

De ‘Coloured Square Blanket’ blijven jullie toch allemaal heel leuk vinden, ook de foto van Sandi Rivarola, die haar eigen invulling aan de kleuren heeft gegeven. De deken is geïnspireerd op een quilt die ik voorbij zag komen op Pinterest. Aangezien ik geen nieuwe hobby wilde toevoegen, heb ik geprobeerd de quilt om te zetten naar een gehaakte deken. De deken is opgebouwd uit allemaal, op verschillende manieren, gehaakte granny’s. Ik heb mijn eigen handgeverfde wol hiervoor gebruikt. Het patroon van de ‘Coloured Square Blanket’ vind je hier.

De tapestry gehaakte onderzetters, geïnspireerd door ‘Delfts blauw’, deze zijn al zo lang favoriet. Leuk om te zien dat sommige patronen gewoon nooit verouderen. Ik heb 6 verschillende onderzetters ontworpen. Deze patronen kun je los bestellen, maar ook als een set van 6, je vindt ze hier.

En mijn nieuwste ontwerp werd door jullie zeer goed ontvangen. De ‘Ferngully Tam’ is een ‘brioche’ gebreide muts, de techniek waar ik zo van hou. Het patroon wordt op dit moment getest….. stay tuned.

Written by

LEAVE A COMMENT